Archief
Artikelen

Geachte en beste lezers van NWO-INFO, schrik niet. U bent wellicht automatisch doorgestuurd naar de voorpagina van het nieuwe blog van BOU, oftewel BOUblog. Of misschien kwam u na een zoekactie hier terecht. Als u dagelijks mee wil blijven lezen, dan zult u zich even opnieuw moeten abonneren op de RSS-feed. Die optie staat in de rechter kolom onder menu.

Het is nu maandagmiddag, ik ontving gisteren opeens een mailtje van Jacqueline, met een link waarmee ik binnen kon komen. Wat een schitterend BOUblog is dit geworden! Ik sta nog steeds geheel versteld! Dank je wel, Jacqueline en ik maak graag reclame, zowel voor je website over de zaak Hagemann als voor jouw capaciteiten als website-ontwerpster! Jemig, wat kun jij dat snel! En niet alleen ziet het er heel mooi uit, maar het blog heeft nu ook veel meer mogelijkheden.

Voor mij is het nog wel een beetje wennen en even alles uitproberen, maar vet en cursief zijn wel duidelijk en Del oftewel doorstrepen kan nu ook, ook in de reacties. Ook doorgestreepte tekst telt nog mee in de beoordeling van een reactie, dus die Del is leuk voor grapjes. Veel belangrijker zijn de opties voor het plaatsen van een embedded link of een blockquote. Ik heb in de reacties even een voorbeeld geplaatst.

Dit is een LINK!

En dit is een Blockquote: Hoe maak ik een link?

Kopiëer de link (Ctrl-c), selecteer het woord (Shift pijltjestoets), klik op link, plak de link in het bordje (Ctrl-v) en klik op OK.

Aha, er zit voor mij ook een spellingscontrole in voor ander talen! Is me dat even luxe! En ik kan wisselen naar een volledig scherm, schrijft dat even riant! Laat me ook eens een plaatje proberen te plaatsen: Halleluja! Dat lukt meteen! En Wysiwyg betekent What you see is wat you get. Wat een verrassing!

Laat me nu een YouTube invoegen, dat lukte na de derde poging ook. Ik begin het te leren.

Animatie van Matt Duplessie duurt vijf minuten.

Verder blijkt dat ik vanuit Word een tekst kan plakken met de links er nog in. Is dat even super! Wat een gebruiksgemak! Heb even deze aankondiging uit  mijn aantekeningen:

Vooraankondiging: Nieuwe rechterlijke dwalingen!!

Op vrijdag 27 februari a.s. zal ik op dit weblog een aantal nieuwe rechterlijke dwalingen publiceren. Het gaat hierbij om strafzaken waarin iemand op onjuiste gronden is veroordeeld. Strafzaken die nog niet in de publiciteit zijn geweest. Mijn bedoeling is om duidelijk te maken hoe erg het in Nederland op dit moment met de kwaliteit van de strafrechtspraak is gesteld.

Wij zijn allen zeer benieuwd naar deze uitbreiding van de lijst door mr. Wicher Wedzinga.

Verder is er een knop om ingesloten media in te voegen, maar ik weet niet waartoe deze dient. Wie weet wat ingesloten media zijn? Waar zitten die dan ingesloten? Is er ook een actiegroep of partij ter bevrijding van de ingesloten media? Zou SBS 6 al ingesloten zijn, of EenVandaag, of het NOS-journaal? Wat mij betreft mogen Bas Haan en PR worden ingesloten, maar dan alleen na een behoorlijk proces en daar schort het nog al eens aan in ons platte Nederlandje. Met dezelfde knop kan men de ingesloten media trouwens ook bewerken. Als jullie ze nou eens insluiten, dan zullen wij ze wel bewerken… 😉

Het invoegen van een karakter even proberen: Αha, Alpha en Omega: Ω. Jongens toch, wat chique. BOUblog schrijft Grieks!

Verder kan BOUblog nummeren, uitlijnen, centreren en inspringen, vooral dat laatste komt vaak van pas. Er kan een muziekje worden geplaatst, of een andere audio, maar dat proberen we later wel eens uit. En tot slot is er nog een knop om andere bestanden toe te voegen, maar ook dat is van later zorg.

Zo, Nu nog een tag: Zonder categorie. Concept bewaren, Vooraf bekijken, Publiceer. Dat ligt allemaal voor de hand. Daar gaan we dan!

Welkom op BOUblog en Jacky, dank je wel!

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

41 Reacties op “Welkom op BOUblog! Voorheen NWO-INFO…”

 • mr. drs. BOU:

  Youtube heeft even een verbindingsprobleem…moeten wij even afwachten.

  Ik heb nog iets kleins aangepast.

 • mr. drs. BOU:

  Lieve Jacky, dank voor je reactie en in HTML doet YouTube het wel. Maar je hebt mijn naam gepikt, stiekemerd… BOU ben ik en jij bent Jack. Eens even kijken door wie deze reactie geplaatst wordt…

  Verder vraag ik me af hoe ik een avatar kan plaatsen naast mijn reactie. We zijn de boel nog aan het uitproberen, maar ik vind het leuk! 🙂

 • mr. drs. BOU:

  O, jee, ik zie dat de reacties nu geplaatst worden tegen een roze achtergrond. Kun je dat nog veranderen in de oude lichtblauw? Vond ik veel mooier… Roze is zo zoet…

 • DIT-TERZIJDE:

  Nou zeg, wat een verassing, BOUblog! Dat ziet er gelikt uit! En alles werkt! Van harte gefeliciteerd en veel succes met de input!!

 • mr. drs. BOU:

  Jacky, kijk eens op deze pagina: daar zijn staan reacties beurtelings op grijs en zacht geel. Dat vind ik wel chique. Waarom de reacties hier zo roze zijn, dat begrijp ik dan weer niet… Maar ik heb even een rondje gesurft op mijn eigen blog en ik vind het prachtig! De rest komt morgen wel weer. 😉

 • mr. drs. BOU:

  De reacties hier zijn in het roze lichtblauw en nu net als alle anderen omdat men dan direct kan zien dat de reactie van de auteur komt.

 • anoniem1:

  Ha Bou,
  wat een goed nieuws, gefeliciteerd!! 🙂
  Heel veel succes!

 • Hetty:

  Hoi Bou,
  Het is even wennen, maar het ziet er goed uit. [url=http://freesmileyface.net][img]http://freesmileyface.net/smiley/Happy/happy-thumbs-up-050.gif[/img][/url]
  Van harte gefeliciteerd.

 • Lol. De bedoeling was een smiley met de duimen omhoog. Jammerlijk mislukt.

 • mr. drs. BOU:

  Hetty, we zijn het nog aan het uitproberen. Maar dit BOUblog heeft wel veel meer mogelijkheden. Wordt iedereen nu correct doorgestuurd? Mijn RSS feed doet het wel helemaal goed.

  Verder lijkt dit een monoloog, maar Jacky schrijft nu stiekem onder mijn naam. Jacqueline, je hebt ons verheven tot een Siamese tweeling. Misschien een kleine operatie…?

  En ik begrijp nu ook waarom het opeens zo roze was: als de reactie afkomstig is van de admin, dan issie roze. Op zich natuurlijk een hele leuke optie, maar maggie dan blauw?

  Verder krijg ik nu ook de reacties per e-mail binnen. Dank u wel voor de reactie, DIT TERZIJDE, en deze functie werkte daarnet nog niet. Het wordt hier ieder uur mooier!

  Ook heb ik mijn concepten teruggevonden. Ik dacht even dat die waren achtergebleven op NWO-INFO en daar kon ik opeens niet meer in, maar nee, ze staan ook hier. Ze hebben alleen jonkies gekregen: het zijn er nu opeens 53 en zovéél stukkies staan hier ook weer niet in de steigers. Er zitten dubbele tussen, maar dat zoek ik morgen wel uit.

  Eenvoudige smilies doen het hier volgens mij wel. Eens kijken wat het doet: 😉 🙂 :-0 😛

  Jack, krijg jij ook een e-mail van deze reactie?

 • Wieteke:

  Ik ben niet via de oude site hierna toe geleid, ik gebruikte de link. Maar….tis een pracht site! Had niks anders verwacht van die lieve Jacky. 🙂 Ik zie de vetknop en cursiefknop en delknop. Daarnaast de link, blockquote (hoe ik dat moet gaan gebruiken?) code? en de sluit tags!

  Waar vind ik de icoontjes?

 • Jacqueline:

  @Wieteke

  Je gebruikt de knoppen als volgt….indien je iets vet wilt hebben dan klik je
  1) op “vet” dan schrijf je een woord of complete zin
  2) daarna klik je op “sluit tags”

  Indien je een link wilt en daarvoor op de “link” klikt dan
  wil internetexplorer weleens een geel balkje laten verschijnen.
  Klik dat balkje aan dan verschijnt er een submenu met de tekst “scriptvenster tijdelijk toestaan”. Kies die optie en klik nog een keer op “link” waarna je je URL kunt toevoegen.

  Een beetje omslachtig voor een “link” maar het is een extra beveiliging die is ingebouwd in IExplorer.

  Verders werken alle andere opties zoals onder 1 en 2 beschreven.

  Gaat wel wennen…enneh….smileys…misschien komen die er ook wel

 • mr. drs. BOU:

  😛 weer even je naam gepikt hoor om die smileys te testen.

  ^O^

 • Geus:

  FF checken of ik hier al gebant ben…
  Neen dus (en dat weet ik nu pas)
  vet is gewoon een html tag 🙂
  cursief is ook html, geen BBcode.
  Dat is wat mij betreft beter dan op mijn forum :7
  Hier is een link, die ook gewoon in html is te implementeren.

  Inspringen


  Er zit geen knopje voor plaatjes, dus ik zal dat toch maar eens proberen;

  Als je hier code ziet, dan kan er (nog) geen plaatje geimplementeerd worden.

 • Dus een link plaatsen gaat zo!

 • mr. drs. BOU:

  Goede morgen mensen en Jacky heeft nu ook smileys gemaakt. 😀
  Natuurlijk werkt nog niet alles naar wens, maar dat komt wel. :7

  Voor klachten, opmerkingen, aanmerkingen en vooral complimenten kunt u terecht bij onze onvolprezen Jacky. :6

  Jacqueline, ontzettend bedankt! Het is een lust voor het oog en het gebruiksgemak is echt fantastisch!
  :* :* :*

 • Wieteke:

  http://www.maurice.nl/

  Staat die link er nu wel?

 • mr. drs. BOU:

  Jawel, Wieteke, de link staat er. En ik lees regelmatig mee op het blog van Maurice, want hij schrijft stukjes die hout snijden, maar ik heb een beetje moeite met de manier waarop dat blog werkt. Ik krijg steeds een aparte pagina en kan regelmatig geen reactie plaatsen. Dan moet ik eerst weer inloggen en kom dan terecht op een andere pagina.

  Mijn favoriete links worden binnenkort ook ingevuld en dan zullen we Maurice niet vergeten!

  Geus, je bent hier niet geband, want daar ben ik niet zo snel mee, al dreig ik er soms mee wanneer ik een reactie moet wissen. Iedereen kan hier reageren, zonder drempel en zonder toestemming van een admin. Men blijft hier echter te gast, want de beheerder van de website is verantwoordelijk voor de inhoud van de site, ook van de reacties. Belediging van personen, bevolkingsgroepen en religies is dan ook uit den boze. Wat mij betreft ligt dit voor de hand, maar misschien kan ik daar een huisregel van maken…

  Komt nog wel.

  🙂 🙂 O jee, de smilies komen automatisch onderaan… even wennen! :*

 • Jacqueline:

  🙂 nog even testen hoor

 • Ik heb even geprobeerd of ik nu wel word door gelinkt via de oude NWO site, maar dat is nog steeds niet zo.. het werkt tenminste niet bij mij..
  Ik heb via iemand anders gisteren deze link gekregen , en ik las net dat hij/zij nu niet in de archieven kan.. Daar heb ik dan weer geen last van..
  😀

 • Jacqueline:

  @Hetty

  Kun je mij uitleggen wat hij/zij bedoelt met “niet in de archieven” kunnen komen?

  Tnx

 • Ik heb nog even weer gekeken, en ik denk ben bang dat ik het zelf verkeerd begrepen heb..

  Sorry Jacqueline.. :@

 • Het email-adres lijkt niet juist of geblokkeerd te zijn:

  This is an automatically generated Delivery Status Notification

  Delivery to the following recipient failed permanently:

  wordpress@boublog.nl

 • mr. drs. BOU:

  @Jan Boeykens

  Ik reageer even onder de naam Bou omdat ik ingelogd ben.
  Maar ik ben het “Jacqueline” 😛

  Heb je een “dank je wel” mailtje gehad en probeerde je een reply
  ofwel “beantwoord”?

  De “bedankt” heeft alle oude posters bedankt en kunnen geen reply gebruiken, excuses voor het ongemak Jan.

  Deze even voor Bou…ik heb opgemerkt dat die smileys onderaan komen.
  Moet even in het script op zoek… 😕

 • mr. drs. BOU:

  Hier is Jacquelientje weer :6

  Indien je smileys gebruikt dien je deze direct achter het stukje tekst te plaatsten waarof je de smiley wilt hebben. Indien je dat achteraf doet dan plaats het script automatisch de smiley na het laatste stukje tekst. Het is helaas niet anders O~)

 • Karin:

  Mijn complimenten Jacky en Drs Bou prachtige site geworden.

  Groet karin

  🙂

 • mr. drs. BOU:

  Dit wordt een LINK!

  Werkt bij mij prima, gaat als volgt:

  Kopiëer de link (Ctrl-c), selecteer het woord (Shift pijltjestoets), klik op link, plak de link in het bordje (Ctrl-v) en klik op OK.

  En Jacky, waar haal je die prachtige smileys zo snel vandaan? Ik lach me slap! :7 :6 }:| 🙁 :@
  Aha! Meer dan vijf smileys achter elkaar is verboden. Laat dat maar zo… ik probeer de rest de volgende keer wel uit.

  Groetjes van BOU (de enige echte… :* niet verboden)

 • mr. drs. BOU:

  Wat is een blockquote? Ik zal er even een maken:

  Last Ice Age happened in less than year say scientists
  Published Date: 02 August 2008
  By angus howarth
  THE last ice age 13,000 years ago took hold in just one year, more than ten times quicker than previously believed, scientists have warned.
  Rather than a gradual cooling over a decade, the ice age plunged Europe into the deep freeze, German Research Centre for Geosciences at Potsdam said.
  Cold, stormy conditions caused by an abrupt shift in atmospheric circulation froze the continent almost instantly during the Younger Dryas less than 13,000 years ago – a very recent period on a geological scale.
  The new findings will add to fears of a serious risk of this happening again in the UK and western Europe – and soon.
  Dr Achim Brauer, of the GFZ (GeoForschungs Zentrum) German Research Centre for Geosciences at Potsdam, and colleagues analysed annual layers of sediments, called “varves”, from a German crater lake.
  Each varve records a single year, allowing annual climate records from the region to be reconstructed.
  http://news.scotsman.com/scitech/Last-Ice-Age-happened-in.4351045.jp

  Klik op blockquote, plak de tekst en klik op sluit tags. Daar komtie!

 • Stef:

  Gefeliciteerd met de nieuwe site, mooie brede tekstkolom en fijne kleuren! Moet nog wel even wennen aan de Fok!-smileys. :mrgreen:

 • Jacqueline:

  @Bou

  Klik op “klik voor meer smileys” dan krijg je er nog meer te zien.

  Niet verder vertellen :X anders volgt er o|O

 • Eagle:

  Super ontwerp

  BOU en Jacqueline,
  Gefeliciteerd!

 • *O* Het is feest *O* vandaag 23 februari 2009 is het officieel

  Boublog is een feit, ook in de zoekmachines. Dat wil zeggen dat indien men iets zoekt en men klikt op de link van NWO-INFO dan komt men direct bij de categorie op BOUblog

  Bedankt Arend voor het stukje script omdat te verwezenlijken.

  Ik wens Bou ontzettend veel plezier met haar nieuwe blogsite en zal op de achtergrond ingrijpen waar nodig :6

  Wat een luxe Bou, je particuliere helpdesk op de achtergrond :W

  Champagne

 • Wieteke:

  Nou…zal eerdaags gaan oefenen. Die link en blockquote…grrr… 😕

  Deze ingewikkeldesite is best simpel te noemen, toch? 8)7
  ach, ik kwam Bassie ook nog tegen…wat leuk!

  @Jacky, bovenstaande is een grapje hoor, site is werkelijk schitterend en ik leer er wel meer werken, ooit.

  @Bou, Van Harte Gefeliciteerd met de nieuwe site!

  :+

 • Wieteke:

  Nieuwe poging

  Nou…zal eerdaags gaan oefenen. Die link en blockqute….grr…. 😕
  Deze ingewikkelde site is best simpel te noemen, toch? 8)7

  Ach, ik kwam Bassie :+ ook nog tegen, wat leuk!

  Jacky, bovenstaande is een grapje hoor. Site is werkelijk schitterend en ik leer er wel mee werken, ooit.

  @Bou, Van Harte Gefeliciteerd met de nieuwe site.

 • Wieteke:

  Jacky, hoe heb je nou dat plaatje geplaatst? Is dat iets wat jij alleen kan? Als ik namelijk op de link: plaatje klik, dan komt onherroepelijk bij mij linksonder te staat: gereed, maar met fouten op de pagina. Ik geef via mijn balk bovenin wel toestemming.

  Maar ik kan geen plaatje plaatsen?

 • mr. drs. BOU:

  Hihihihihihihi, Hahahahahah, ik krijg de slappe lach van dit blog. Gekke Jack heeft ons allemaal een avatar gegeven, Wieteke met een punthoofd en Geus met draculatandjes. Hahahahahahaha, ik lach me slap!!!

  En die arme Anoniem 1 met een roze vierkant hoofd met tandjes. Lieve schat, ik had me je echt mooier voorgesteld.

  En waar blijft Petje? Petje, heb je ons al gevonden? Reageer dan even, want ik ben heel benieuw naar je portret.

  Hahahaha, Hohohoho, de smilies kunnen wel weg… :6 😛 :*

 • mr. drs. BOU:

  Goede morgen mensen! Wat ben ik blij met mijn nieuwe blog! Maar Jacky, al die rare avatars kunnen natuurlijk wel weg! Kijk nou toch eens naar Petje, met een soort roze ster als portret. Arme Petje! En als ik naar mijn eigen avatar kijk, dan neem ik ook mezelf niet meer serieus. >:O

  Maar goed, alles doet het. Verliep me dat even vlot! En mensen, achter de schermen is alles ook zo prachtig! Wat een gebruiksgenot!

  *O* *O* *O*

  Eagle, dank je wel voor de string en volgens mij doet hij het goed. In elk geval krijgt NWO-INFO sinds gisteren geen bezoek meer. Ik pink wel even een traantje weg ten afscheid, want ik ben ook steeds heel blij geweest met jouw bruine blogje.

  Dank jullie wel voor alle goeds en we gaan nu gewoon weer serieus doen. Van die verzameling smilies krijg ik wel een beetje de slappe lach, maar nu aan het werk. ~O>

 • mr. drs. BOU:

  Beste mensen, het lijkt alsof de Duvel }) er mee speelt, maar vandaag was BOUblog een hele middag onbereikbaar vanwege pech bij de provider. Dat heeft dus niets te maken met het werk van Jacqueline.
  De server doet het nu weer en BOUblog dus ook. ^O^

 • mr. drs. BOU:

  Kijk nou toch eens! Jacky heeft zelfs een plaatje plaatsen heel gemakkelijk gemaakt. Even uitproberen:

  Heilige Maria, halleluja! Dat wordt mooi!

 • Jacqueline:

  @Bou

  Dat doet Jacky niet dat doet dat prachtig geschreven CMS WordPress voor je :Y

  Het enige wat Jacky doet is installeren, implementeren en opmaken.
  Daarnaast kan Jacky schilderen, timmeren, schoonmaken, ruziepotten met instanties die mij het leven zuur maken, veel met computers en allerlei soorten programma’s en nog veel meer O-)

Recente reacties