Archief
Artikelen

Zaterdag 11 oktober 2008 van 12:00 tot 17:00 uur

VOLKSOPSTAND “Freedom Not Fear” 2008

Op het Plein tegenover de Tweede Kamer in Den Haag.

Volksopstand 2008 is een manifestatie tegen de privacy-verloedering en de controle-drift van de overheid! Een dag vol ludiek protest, kunst, muziek en vooral veel informatie, waarbij een aantal sprekers de problemen rond de privacy-schendende maatregelen van de afgelopen jaren zullen toelichten en talloze organisaties informatie zullen verstrekken.

Volksopstand 2008 is een integraal onderdeel van de Europese actiedag tegen de controle-waanzin “FreedomNotFear2008”

Directe aanleiding voor de Volksopstand 2008 waren de ‘vingerafdruk’ plannen van de overheid, het wetsvoorstel om een database aan te leggen met daarin de vingerafdrukken van alle Nederlanders vanaf zes jaar, het opnemen van vingerafdrukken in de paspoorten en ID kaarten per 28-6-2009 en de plannen om van mensen waarvan men de identiteit graag wil weten op straat direct ter plaatse vingerafdrukken te laten nemen.

Kom naar Den Haag om te protesteren, of om je ervan te overtuigen dat alle privacy-schendende maatregelen van de laatste jaren niets aan onze veiligheid bijdragen, maar slechts afbreuk doen aan de moeizaam door onze voorouders verworven burgerrechten. Ze zorgen langzaam maar zeker voor het verdwijnen van onze vrijheid!

Sophie in ’t Veld (Europarlementariër voor D66), oftewel ‘miss privacy’, zal de openingstoespraak van Volksopstand 2008 houden. Verder komen in elk geval de Haagse band So Electric, de Amsterdamse band Zibabu and the bucketboyz, en Rapper Erwin Arends. Er staan vele ludieke acties gepland en zal er volop informatie te vinden zijn op een heuse privacy-markt. Ook kan men een van de vele workshops volgen, zoals de workshop vingerafdruk kopiëren of de workshop van Loesje. U kunt gerust met de hele familie komen, want ook aan het vermaak van de allerkleinsten is gedacht. Zij kunnen volop knutselen. Informatie zal er in overvloed zijn, in allerlei vormen, variërend van multi-media presentaties tot workshops, boeken en pamfletten, en talloze informatie-stands.

Het is van groot belang dat u massaal naar Den Haag komt om te demonstreren, om aan de politiek te laten weten dat u bezwaar heeft tegen het feit dat al uw persoonlijke telecommunicatie wordt opgeslagen en bewaard. En tegen het feit dat u elk moment van de dag in de bak kunt belanden ‘omdat u geen legitimatiebewijs bij zich heeft’. En tegen het voornemen om zonder reden vingerafdrukken van u en uw kinderen te nemen, terwijl ‘ieder kind’ in staat is om deze te kopiëren. En tegen het feit dat de overheid alles van ons wil weten en registreren, om deze gegevens vervolgens op straat te gooien of er grove fouten mee te maken. En tegen het feit dat de overheid 24 uur per dag wil weten waar u bent, wat u doet en wat u zegt.

Wilt u dat uw veiligheid straks afhangt van onstabiele technieken die het weliswaar makkelijker maken voor onze gezagsdragers om mensen sneller te veroordelen, maar die het ook makkelijker maken om mensen ten onrechte onschuldig op te sluiten of te verbaliseren door het grote aantal ‘vergissingen’ van deze technieken? Of dat u telkens weer van uw bed wordt gelicht, of van de weg gedrukt, omdat de ‘database’ u nou eenmaal als ‘gevaarlijk’ bestempeld heeft? Of dat er straks overal camera’s hangen, gekoppeld aan systemen die alle gegevens die er over u bekend zijn kunnen weergeven? Of dat u nergens meer ‘gewoon’ naar toe kunt reizen zonder opeens in allerlei databases op te duiken?

….dat wilt u vast niet!

Kom daarom op 11 oktober naar Den Haag, tussen 12:00 en 17:00 uur, op het ‘Plein’ tegenover de Tweede Kamer.

Aan Volksopstand 2008 werken mee:

Vereniging Vrijbit
Sophie in ’t Veld
Loesje
Meldpunt misbruik identificatieplicht
De Theaterstraat
Moving Concepts
Sillyscreens
Joke Kaviaar
Marcel Messing
Ton Theunis
Zibabu and the Bucketboyz
So Electric
Erwin Arends

en nog vele anderen..

Het programma vindt u op www.volksopstand2008.nl.

Voor meer informatie zie www.vrijbit.nl

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

2 Reacties op “Zaterdag 11 oktober: Volksopstand 2008”

 • Privacy:

  Dit stuk stond onlangs op http://www.klokkenluideronline. Na verder wat googelen blijkt dus ook Peter R de Vries de privacy van burgers stelselmatig te schenden, gezien het artikel uit Vrij Nederland..

  Privacy te kust en te keur.

  Binnen enkele weken zal ik op mijn website http://www.michelkraay.nl enkele onderzoeken publiceren die ik voor De Brauw Blackstone Westbroek en Amev Schadeverzekering N.V. , heb verricht. In deze opdrachten werd verzocht tot het achterhalen van banksaldo, autobezit, strafbladgegegevens, etc.
  Lees hier verder.

  Toen Jaap van Zweden middels Amadeus Producties B.V. een aanzienlijke betalingsachterstand had bij Deloitte&Touche, schakelde de accountant het advocatenkantoor van Diepen van der Kroef in om de vordering te verhalen. De advocaat liet Mariëndijk Intermediair B.V. narechercheren of er vermogensbestanddelen aanwezig waren.
  Uit een begeleidend schrijven van Deloitte&Touche, ondertekend door mr. J.B. van Haaster, blijkt dat tenaamstellingen van kentekens en saldi van bankrekeningen op naam van Amadeus Producties B.V. dienden te worden achterhaald. Het onderzoek zal ik binnenkort op http://www.michelkraay.nl publiceren.

  Peter R. de Vries, een ‘postmoderne Robin Hood’
  09-02-2208
  Door Marian Husken

  Door het ‘oplossen’ van de verdwijning van Natalee Holloway bereikte Peter R. de Vries, de zelfbenoemde hulpsheriff van Nederland, vorige week zijn internationale doorbraak. Wat is zijn geheim? En waar houdt journalistiek onderzoek op en begint eigenrichting?

  Lees hier verder.

 • Hans:

  Ik ben bang dat ik moet werken.
  Maar als ik wat kan regelen ben ik er bij.

Laat een reactie achter

Recente reacties