Archief
Artikelen


Gisteren verscheen op het weblog van Stan de Jong een opmerkelijk bericht:
De X-dossiers, het boek. Stan schrijft:

Er is erg veel belangstelling bij bezoekers van deze website voor het boek De X-Dossiers. Wat België niet mocht weten over de zaak-Dutroux van de journalisten Annemie Bulté, Douglas De Coninck en Marie-Jeanne Van Heeswyck. Een boek uit 1999 dat zeer moeilijk is te verkrijgen, zo heb ik ook zelf gemerkt. Gelukkig was X-kenner Ruf Nachtergaele gisteren zo vriendelijk me op een link te wijzen waar het boek kan worden gedownload. Je moet je even door wat installatieprocessen heenworstelen, maar dan heb je ook wat zeg! Ik ben als een razende gaan lezen en ik kan nu al zeggen dat het een meesterlijk werk is!

Ruf Nachtergaele heeft vorig jaar maart het Belgische forum over de X-dossiers opgezet. Op dat forum worden de gegevens die verband houden met de zaak Dutroux zorgvuldig gewogen en besproken. Wie zich wil voegen in de strijd tegen seksueel geweld, zou van dat forum zeker lid moeten worden!

De link van Stan de Jong leidt naar een pagina van het X-dossiers forum, vanwaar men als forumlid door kan linken naar een Scribd-bestand. Op Zaplog stond gisteren ook een dergelijk bericht. Gelukkig stond daar in de reacties ook een simpele link naar een pdf-versie. Deze laatste link vind ik het meest gemakkelijk. Men kan daar het hele boek printen, opslaan en kopiëren, wat men maar wil! Het boek is zeer de moeite waard, vooral in combinatie met Beyond Dutroux, waarnaar ik al eerder heb verwezen. De X-Dossiers. Wat België niet mocht weten over de zaak-Dutroux is in het Nederlands geschreven en het bevat veel details over de manier waarop het onderzoek naar het netwerk van kinderverkrachters rond Marc Dutroux eerst in de berm werd gereden en toen in de doofpot werd gestopt. Om aanklachten wegens smaad te voorkomen, noemt het boek echter geen namen. Dank zij de lijst van beschuldigden in Beyond Dutroux, zijn deze namen nu te achterhalen.

Klokkenluider Micha Kat heeft zijn artikelen over de dikke Lippens van Fortis voorlopig verwijderd van Klokkenluider online. Afgelopen maandag, 28 juli, diende namelijk het kort geding van Maurice L. en Fortis tegen Micha Kat. Lippens eiste een verbod op de publicaties van Kat over de bestialiteiten die in de X-dossiers worden beschreven, plus een rectificatie voor de periode van vijf weken. Dit alles op straffe van een dwangsom. Ook eiste Lippens een voorschot van 20.000 euro op de schadevergoeding, die hij wil schenken aan een stichting die zich bezig houdt met de bestrijding van kindermishandeling c.q. seksueel misbruik van kinderen, naar keuze van eisers. Ach, wat aardig van die eisers!

Micha Kat vertoeft intussen nog steeds in Zuid Oost Azië en kan zich daarom nauwelijks verweren. Stichting Klokkenluider Online heeft zich echter met kracht ingezet als bestrijder van kindermishandeling c.q. seksueel misbruik van kinderen. Sympathisanten van deze site en van klokkenluiders in het algemeen kunnen een bijdrage storten op de bankrekening van de Stichting Klokkenluideronline. Het rekeningnummer is 672997150. te Amsterdam. Zou graaf Maurice het bedrag op die rekening willen storten?

Naast Micha Kat en Stichting Klokkenluider Online, was ook Het Vrije Volk gedaagd, omdat ook deze website regelmatig artikelen van Micha Kat heeft geplaatst, waaronder de artikelen over Lippens. Achter deze website staat eveneens een rechtspersoon: de Stichting Endangered Freedom, die zich volgens het handelsregister bezig houdt met “het onderzoeken van vraagstukken met betrekking tot persoonlijke en maatschappelijke vrijheden.”

Het Vrije Volk heeft Micha Kat voorlopig verwijderd, zo las ik op Leugens.nl. Peter Olsthoorn heeft de pleitnota van advocatenkantoor De Brauw namens Lippens gelezen en hij schreef daar een pittige column over. Uit die pleitnota citeert hij deze alinea:

“Na sommatie is de Stichting Endangered Freedom (”Het Vrije Volk”) tot inkeer gekomen. Zij heeft afstand genomen van de publicaties op hetvrijevolk.com, heeft de stukken van haar website verwijderd en de rectificatie geplaatst. Zij heeft Kat verboden nog langer stukken op Het Vrije Volk te plaatsen.”

Het Vrije Volk tot inkeer? Volgens mij gedraagt de Stichting Endangered Freedom zich meer als een Endangered Species. Als de vrijheid van meningsuiting werkelijk wordt bedreigd, dan kruipen ze in hun slakkenhuis en plaatsen een rectificatie, nog voor de rechter daarover een uitspraak heeft gedaan. Dat is geen inkeer, maar afkeer! Het Vrije Volk keert zich af van Micha Kat, met de volgende woorden:

In diverse publicaties van Micha Kat die gepubliceerd zijn op deze website is gesuggereerd dat de heer M. Lippens zich zou hebben schuldig gemaakt aan pedofiele praktijken, waaronder het verrichten van seksuele handelingen met kinderen. Wij begrijpen inmiddels dat deze aantijgingen geheel ongefundeerd zijn, dat daarvoor geen enkel deugdelijk bewijs voorhanden is en dat wij daarmee onrechtmatig hebben gehandeld jegens de heer M. Lippens. Wij hebben de artikelen van de website verwijderd. Deze zullen niet terugkeren.

Dat men bij het Vrije Volk begrijpt dat de aantijgingen ongefundeerd zijn, zal wel komen omdat men zich niet heeft verdiept in de X-dossiers die getuigen van de gruwelen van het seksuele misbruik. Voorzieningenrechter vice-president Wil Tonkens-Gerkema doet op 7 augustus uitspraak. Het ligt in de verwachting dat Micha Kat dit kort geding verliest, maar er volgt nog een bodemprocedure, waarin beide partijen hun argumenten uitgebreid aan de rechter kunnen voorleggen. Dat dit wel eens uiterst pijnlijk zou kunnen worden voor de voorzitter van de Raad van Commissarissen van Fortis, heeft oom Frits Salomonson ooit ervaren. Het is nu aan Micha Kat om te bewijzen dat graaf Maurice Lippens deel uitmaakt van een beestenbende.

Ceterum censeo Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

19 Reacties op “Micha Kat en de strijd tegen de beestenbende”

 • petje:

  Zoals je nu op de misdaadjournalist weblog kunt lezen komen de ratten die zelfs Louf van moord beschuldigen en seriemisdadiger Nihoul willen vrijpleiten, te voorschijn. Met dank aan onbenul (bewust?) Korterink.

 • Petje, ik denk dat je dit artikel bedoelt. Ik kom zelden op de site van Hendrik Jan, want hij had volgens mij beter tuinman kunnen blijven. Maar de comments op zijn stukje over Regina Louf zijn wel interessant. De mensen beginnen het door te krijgen, het verband tussen Demmink en Lippens is ongeveer het verband tussen Goudse en Edammer. Allebei kaas!

 • John Stevens:

  I am the writer of the forthcoming book DUTROUX: THE COVER UPS which was refered to by Kat, and also by Lippens’ lawyers.

  I do not know how Micha Kat obtained a copy of the relevant chapters.

  I am astonished to read on the site http://www.leugens.nl that according to Van Manen and Jimmink, “De schrijver daarvan trekt verklaringen van getuigen, waaronder van Regina Louf, in twijfel. ”

  This is not true. I point out weaknesses in certain aspects of Regina Louf’s testimony, because it would have been dishonest not to, given that I knew about them. But I also refer to the compelling parts of her testimony.

  The overriding message is that the different sources, X1, X2, Chantal S. and the anonymous letters, accuse the Lippens brothers of terrible crimes against children, yet the brothers have never been investigated.

  No evidence of collusion between the different witnesses and/or the investigators, has ever been found.

 • Dear John,

  Van Manen and Jimmink are the solicitors of Lippens. Whatever they say, it’s not true. They might even say that Lippens is a warm and loving person, and very concerned with the faith of sexually abused children. The indemnity he claims from Kat, he has destined as a donation to a foundation against sexual child-abuse, so Lippens is a very generous and honourable man! 😉

  The trial between Kat and Lippens has not ended yet. It just began!

  By the way, do you read Dutch? And your book? English or Dutch? We are looking forward to read it. So please let us know when it will appear.

 • petje:

  De controverse over de herinneringen van de X-getuigen wordt vertroebeld door de uit de VS naar de Universiteit van Maastricht (m.n. prof. Harald Merckelbach) overgewaaide “false memories” theorie. De misbruikte kinderen zouden hun beschuldigingen door hulpverleners en politierechercheurs in de mond worden gelegd.
  Deze theorie komt uit de koker van Amerikaans hoogleraarstel die hun dochter misbruikte. De dochter is inmiddels ook hoogleraar en heeft deze “theorie” samen met anderen naar het rijk der misdadige verzinsels verwezen. Ik ga nog de namen en links opzoeken overigens.
  Hulpverleners en politierechercheurs kunnen wel degelijk valide getuigenissen van misbruikte kinderen opstellen.
  Met name de Belgische politieploeg die de X-getuigen ondervroeg behoorden tot de beste en meest integere rechercheurs die speciaal door onderzoeksrechter Connerotte op hun kwaliteiten waren geselecteerd.

 • petje:

  In onderstaande link

  In onderstaande link een kritische bespreking van de kritiekloze false memory syndroomaanhangers:

  It is clear that, while some memories of abuse may in fact be false, there is no evidence to prove the existence of a “false memory syndrome” epidemic. Recognition of this is important, as groups such as the FMSF, through publicity and lawsuits, have made some therapists unwilling to treat both adult and child victims of sexual abuse. Caution is necessary, but caution based on good practice rather than misinformation.

  http://web.archive.org/web/20070827103330/http://www.feminista.com/archives/v1n9/false-memory.html

 • petje:

  Korte video over de False Memory Syndrome Foundation:
  http://nl.youtube.com/watch?v=zozCUgqcwsk

 • I hope the book of John Stevens will be translated into Dutch.

 • petje:

  Dear John Stevens,

  I read in: http://www.conspiracyplanet.com/channel.cfm?channelid=120&contentid=1337&page=2 that Michel Nihoul was running a company Eco Vie which was a facade for all sorts of crime including child abuse; the author writes Nihoul met the Dutch social scientist (later politician) Pim Fortuyn in relation to Eco Vie.
  I did never read something concerning Nihoul and Bouty relating to Eco Vie although they had satanic contacts (which could ofcourse be a facade of humans/children trade from Congo and other African states)
  Can you affirm this. Did you do research in these aspects.
  Thank you.

 • petje:

  In de zaak Madeleine McCann wordt nu door de Engelse politie gezegd dat het Belgische pedonetwerk het meisje heeft laten ontvoeren:

  http://www.hln.be/hln/nl/1277/Verdwijning-Maddie/article/detail/371674/2008/08/07/-Maddie-ontvoerd-in-opdracht-van-Belgisch-pedofilienetwerk-.dhtml

 • Beste Petje, als zelfs de Telegraaf besluit met de woorden: “Het is niet duidelijk hoe betrouwbaar de informatie is”, dan mogen we ons afvragen hoe betrouwbaar deze informatie is.

  Over Maddy McCann doen zoveel verhalen de ronde. Daar kan ik niets meer aan toevoegen. Misschien alleen dat Maddy, net als Natalee, past in het Lost-White-Women syndroom. De slachtoffers van het Belgische netwerk zitten samen met de daders goed gedocumenteerd in de X-dossiers.

 • De zaak Lippens-Kat komt opnieuw voor.

  “Bij de eerste zitting kon Kat niet verschijnen. Wellicht wil de voorzieningenrechter Kat toch horen. Dat zal, blijkt nu, inderdaad het geval zijn, op 21 augustus. In de tussentijd kan er ook worden geschikt.”

  Dit schreef Peter Oltshoorn op leugens.nl

 • John Stevens:

  I had a few questions. Sorry about the delay replying.

  1. Yes, I read Dutch. I hope the book will be published in the Dutch language later.

  2. I think “Ecovie” is referring to the sect ECOOVIE which had as its guru Norman WILLIAM. NIHOUL was asked if he was connected to the sect in any way. He said no, but that he had met a member of the sect when in prison. I am not aware of any evidence linking him to the sect.

  3. I never came across any satanic contacts of NIHOUL and BOUTY. They did have very strong connections with a Nigerian Church “The Celestial Church of Christ” which was suspected, for a time, of involvement in the “Thames Torso Case” (the ritual murder of a 4 year old child whose body, without head, arms and legs, was found in the River Thames). These suspicions were never substantiated and the case remains unsolved.

 • Dear John,
  I receive every comment on this blog in my mailbox, so for me there is no problem with being late. You might also drop a comment when your book is ready to be sold. Maybe I can write something about it.

 • John Stevens:

  I received a copy of the “pleitnota” of Lippens lawyers, and it makes me very angry.

  I have informed Kat that I will be delighted to testify in his defence on 21 August, if he wishes. I do not like it when lawyers misrepresent my book in such a way. And I will be very happy to explain to the judge precisely why X1, X2 and Chantal S. are so credible, concerning the Lippens brothers. I wil also explain to the judge that the X’s were not anonymous witnesses. The identities of all the X’s were known to the police; they were given X’s for their own protection by the police. When denouncing powerful networks, witnesses need to be protected, and the Belgian police knew this.

  I wil also explain that the investigators into the X’s were congratulated by their professionalism. And that the case file for the X’s has quite simply been shelved. It is not yet been formally closed.

  The reality is that Maurice Lippens is a member of the Belgian nobility, a senior businessman, and a close personal friend of the king. These people are protected from normal investigations, because this is the way Belgium works. If someone is accused by three different people of paedophilia, they should be questioned by the police. It’s obvious. But if the country is Belgium, and the person involved is Maurice Lippens, the investigators are discredited and the witnesses branded as mad…

  Go for it, Kat.

 • Op dit moment heeft Micha Kat in elk geval de eerste slag gewonnen. Lippens doet hem namelijk een voorstel tot schikking. Dat is van Lippens wel een zwaktebod!

  Zie verder Klokkenluider online

 • ScribdTwo:

  ik doe een voorspelling: morgen komt er geen rechtszaak in Amsterdam ivm Lippens en Kat; er komt een andere oplossing uit de bus.

 • @ Scribd Two: morgenavond zullen we het weten. Nog even geduld…

Laat een reactie achter

Recente reacties