Archief
Artikelen

Omdat binnenkort de Olympische Spelen beginnen, is de Chinese regering bezig om Peking een beetje schoon te maken. Deze stad is ernstig vervuild, mede door de uitstoot van zware industrie. Ook de luchtkwaliteit is daardoor aangetast. De meest efficiënte wasbeurt is dan een flinke regenbui. Daarom worden er regenmakers afgeschoten op de wolken. Deze bevatten zilverjodide, een stof die zeer geschikt is om grote waterdruppels te laten condenseren. Die druppels vallen dan naar beneden en jawel, het gaat regenen! Maar de regen die op Peking valt, komt natuurlijk niet terecht op de akkers ver buiten de stad. Ingrijpen in het weer betekent nog geen controle over het weer!

Er bestaan meerdere vormen van ingrijpen in het weer, die voor verschillende doeleinden worden gebruikt: om zware hagelbuien te voorkomen, om een orkaan te temperen of om een stad schoon te spoelen. Sommige doeleinde zijn van militaire aard. De volgende documentaire laat zien welke methoden van weermanipulatie er bestaan en wat daar de gevolgen zijn.

Owning the Weather duurt 60 minuten

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

4 Reacties op “Manipulatie van het weer”

Laat een reactie achter