Archief
Artikelen

Laten we het even over het weer hebben. Viel nogal tegen, te veel regen, geen strandweer. In de Telegraaf stond laatst dat het KNMI een hittegolf verwacht in het jaar 2100, maar ze kunnen het weer voor het komende weekeinde niet eens behoorlijk voorspellen. Het moet maar eens uit zijn met dat Global Warming gedoe. Al Gore met zijn propaganda voor de beperking van CO2-uitstoot heeft ook het KNMI het hoofd op hol gebracht.

Zijn er nog mensen die denken dat CO2 een broeikasgas is? CO2 is géén broeikasgas, het is in elk geval niet krachtig genoeg om de aarde stevig te doen opwarmen. Toch hebben de geleerden een lange tijd gedacht dat dit wel zo was. In het verleden bleek een opwarming van de aarde namelijk altijd samen te gaan met een verhoogde concentratie CO2 in de atmosfeer. Dan denk je al gauw dat CO2 de opwarming veroorzaakt, maar dat is een kwestie van de kip of het ei! De opwarming blijkt namelijk de oorzaak van de CO2. Dit blijkt uit onderzoek naar de boorkernen in het ijs van Vostok, een onderzoeksinstituut in Antarctica. Uit zeer nauwkeurige metingen is in 2004 gebleken dat de stijging van de CO2 ongeveer 800 jaar achterloopt bij de temperatuurstijging.

Een oorzaak die acht eeuwen achter zijn gevolg aanloopt! Dat een warmer klimaat leidt tot een verhoogde concentratie CO2, heeft een simpele oorzaak. CO2 lost op in water, de oceanen bevatten veel van dat gas. Voor de oplossing van een gas in een vloeistof geldt de regel: als de vloeistof kouder is, ligt het verzadigingspunt hoger. In koud water lost CO2 beter op dan in warm water. Als het klimaat warmer wordt, dan stijgt ook de temperatuur van de oceanen. Het verzadigingspunt voor gas in het water daalt dan, er lost minder CO2 op in de oceanen, waardoor er meer CO2 in de atmosfeer terecht komt.

Al Gore, die bijna-president van de VS, is een gore zwendelaar! Hij had kunnen weten dat CO2 geen broeikasgas is en dat het warme weer van de afgelopen jaren werd veroorzaakt door een verhoogde activiteit van de zon. Maar Al Gore volgt zijn eigen politieke agenda: de aardolie wordt schaarser, daarom zullen we minder CO2 kunnen uitstoten. Om dat aan de bevolking te verkopen, zonder er bij te vertellen dat het om olie gaat, kwam Al Gore met zijn klimaat-hoax.

The Great Global Warming Swindle is een documentaire die laat zien waarom de Global Warming hypothese van Al Gore een hoax is. Deze documentaire is vorig jaar uitgezonden door de KRO, waarbij het hele team peentjes stond te zweten bij zoveel gedurfde en gewaagde waarheid. Maar ze hebben de docu wel ondertiteld. Dank je wel, KRO!

The Great Global Warming Swindle duurt 42 minuten, waarna een discussie volgt van 40 minuten met Arie Kattenberg, klimaatdeskundige van het KNMI, en de paleo-ecoloog Bas van Geel.

edit: Deze KRO-versie van The Swindle blijkt wel erg te zijn ingekort! De volledige versie, zonder ondertitels, van The Great Global Warming Swindle duurt een uur en een kwartier.

Een website met een overzicht van wetenschappelijke artikelen en argumenten die de Global Warming theorie van Al Gore tegenspreken, staat hier. Wie iets wil doen aan deze manipulatie van de publieke opinie, wordt opgeroepen om deze petitie te tekenen.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

4 Reacties op “Het KNMI en Al Gore: De weersverwachting tot 2100”

 • Hans:

  Sinds 2002 is het klimaat niet meer verder opgewarmd. Het is zelfs iets afgekoeld. En dat terwijl de CO2-concentratie nog steeds oploopt.
  Klimatologen zeggen dat pauze in de opwarming een natuurlijke variatie is.
  Maar welke oorzaak ligt er ten grondslag aan die natuurlijke variatie ?
  En waarom is die natuurlijke variatie zo groot dat het de opwarming door CO2 teniet kan doen ?

  Blijf deze vragen stellen.

 • Anoniem:

  Als ik in mijn dagelijkse werk net zo vaak foutieve voorspellingen zou doen als het KNMI iedere dag met haar weersvoorspelling zou ik op staande voet ontslagen mogen worden. Het zou leuk zijn als iemand heeft bijgehouden voe vaak de voorspellingen per dag nu kloppen of niet. Dat kun je dan afzetten tegen het feit dat men wel voorspelling doet voor 100 jaar en dat daar dan tevens ingrijpende beleidsmaatregelen op zijn gestoeld. Wij vinden onszelf zo ontzettend ontwikkeld en kijken graag neer op andere werelddelen of met verbazing naar de primitieve tijden van weleer. Maar als je nagaat hoeveel handelingen wij dagelijks verrichten welke gebaseerd zijn op voorspellingen en aannames dan is er een schijnzekerheid in ons leven gekropen.

 • Ricardos:

  Natuurlijk zijn er medewerkers bij de KNMI die ook hun bedenkingen hebben. Maar de KNMI is deze weg ingeslagen en kunnen schijnbaar niet meer terug. Ik heb meer respect voor een artikel van de SBS weerman Piet Paulusma, die durft nog eens echte woorden te spreken. Ik zelf wist al lange tijd dat hypes zoals de zure regen (vroeger) en de de opwarminig van de aarde die het gevolg is van de zonne activiteiten ons worden opgedrongen, maar waarom,??. Nu de activiteiten minder worden, koelt de aarde weer af. Wist u trouwens dat de zuidpool kouder is dan ooit te voren en er al jaren weer ijs aangroeit etc. Deze dingen hoor je niet via de onder controle staande instituten, want die zijn afhankelijk van een soort porpoganda van de wereld leiders. Gelukkig volg ik niet braaf een leider, maar bekijk alles van meerdere kanten.

 • zandhapper:

  Het is heel eenvoudig om diverse problemen op te lossen door andere problemen aan te pakken.Neem nu de stijging van de zeespiegel.Pomp dit water na ontzilting naar droge gebieden op deze aardkloof en verdeel dit over drinkwater en te injecteren grondwater.Door een constant grondwater peil te verzorgen geef je de landbouw een levensvatbare kans.Het drinkwater zorgt voor betere leefomstandigheden en uiteindelijk levert dat weer minder economische vluchtelingen op.Dijken verzwaren in europa levert enkel maar meer gevaar op omdat men de basis van de oude dijk blijft gebruiken terwijl het kwelwater onder hogere druk onder de dijk door gaat spoelen wat weer dezelfde uitwerking zal krijgen als bij de instorting van het duitse archief te Koln.Een dijk kan door zijn soortelijke sterkte van het gebruikte materiaal maar een bepaalde druk aan.De combinatie van waterdruk,winddruk en grondconstructie druk is een rekensom die van seconde tot seconde verschilt.

Laat een reactie achter