Archief
Artikelen

In het dagblad De Pers (pdf) stond gisteren een artikel dat men tot op heden niet aantrof in de reguliere media: We Want War. Op de internet-site van De Pers staat hetzelfde artikel onder de kop: Verzin een vijand. Het is geschreven door Marcel Hulspas, ooit redacteur van Intermediair en oprichter van de stichting Scepsis. Hulspas is altijd zeer kritisch geweest over complottheorieën, maar uit dit artikel blijkt dat hij inmiddels heeft ingezien dat politieke complotten inderdaad bestaan.

Het artikel begint aldus: Een complot van kwaadwillende schurken is het mooiste excuus om een oorlog te beginnen. Zie Bush versus Irak, nu 5 jaar geleden. Hoe Amerika bij conflicten de waarheid een handje helpt.

Nobel, noodzakelijk en gerechtvaardigd. Zo omschreef president Bush onlangs de oorlog in Irak. Maar buiten het Witte Huis geldt de oorlog, die zich nu al vijf jaar voortsleept, als een uitzichtloze, mislukte, en vooral niet-noodzakelijke militaire operatie.
De officiële reden om het land binnen te vallen was dat dictator Saddam Hoessein Al-Qaida zou steunen, en over massavernietigingswapens zou beschikken. Beide beschuldigingen bleken nergens op gebaseerd. Sterker nog; ze werden bewust gefabriceerd om een inval te rechtvaardigen. Al ruim vóór de aanslagen van 11 september 2001 werd een dergelijke inval aanbevolen door conservatieve denktanks, nauw verbonden met het Witte Huis.

De inval in Irak had niets te maken met de redenen die daar officieel voor werden gegeven, maar alles met de wens om het Midden Oosten te beheersen. Vervolgens gaat Hulspas in op andere complotten die een rechtvaardiging moesten vormen voor oorlogen, of voor een verslechterde verhouding met “de vijand”, zoals tijdens de koude oorlog met de Sovjet Unie en tegenwoordig met de socialistisch georiënteerde Islamitische landen, zoals Syrië en Irak. Het belangrijkste element van deze operaties is, dat de andere partij schuldig lijkt. In het verleden werden aanvallen door piraten vaak uitgevoerd met schepen die een “veilige” vlag hadden gehesen. Men noemt dit soort complotten daarom Valse Vlag operaties.

Zo is daar de “Poolse” aanval op de radiozender van Gleiwitz in augustus 1939. Deze aanval werd uitgevoerd door Duitsers in Poolse uniformen, om een reden vormen voor de verovering van Polen door Duitsland. Maar ook de brand in de Rijksdag, die in 1933 zou zijn aangestoken door de Nederlandse communist Marinus van der Lubbe, is waarschijnlijk een Valse Vlag operatie. Hitler, die net was gekozen tot Rijkskanselier, kon daardoor de noodtoestand afkondigen en de absolute macht grijpen.

Vervolgens vertelt Hulspas over de aanleiding tot de Spaans-Amerikaanse oorlog van 1898. Inzet van de strijd was Cuba, of beter: de suikerproductie op het eiland. De Amerikaanse suikerbaronnen wilden de lastige dictator Weyler verdreven hebben, en betaalden krantenmagnaat William Randolph Hearst voor een agressieve anti-Spaanse perscampagne. In dit geval was de aanleiding tot de oorlog een ontploffing op een schip. Dat ongeluk was niet in scène gezet, dit in tegenstelling tot latere Valse Vlag operaties. De Amerikaanse regering beschuldigde Spanje echter van het torpederen van het schip, tegen beter weten in en met als enig doel, om een oorlog te beginnen.

Een beroemde Valse Vlag operatie die nooit werd uitgevoerd, staat bekend als Operation Northwoods. Amerikaanse generaals hadden in 1962 het plan opgevat om zogenaamd een vliegtuig vol Amerikaanse toeristen te laten “neerschieten” door Cuba. Aldus zou de VS een reden hebben om het Cuba van Fidel Castro aan te vallen en te veroveren. De regering Kennedy voelde niets voor het plan. Het geheime document waarin het plan uiteengezet werd, is in 1997 openbaar gemaakt. Dit bewijst in elk geval dat er complotten bestaan.

Ook de aanleiding voor de VS om zich te mengen in de Tweede Wereldoorlog bevat elementen van een Valse Vlag. Over de Japanse aanval op de Amerikaanse marinebasis in Pearl Harbour in december 1941, schrijft Hulspas: Alle schoolboekjes vermelden dat het om een laffe verrassingsaanval ging – maar dat is waarschijnlijk een vrome leugen. De relatie met Japan was uiterst gespannen, vooral vanwege de groei van de Japanse oorlogsvloot. Dat de Japanners in geval van oorlog Pearl Harbor zouden aanvallen, lag voor de hand. Daar lag het grootste deel van de Amerikaanse vloot, praktisch onbeschermd. En het lijkt erop dat Roosevelt de Japanners heeft aangezet om toe te slaan. De inlichtingendiensten hadden hem verzekerd dat als de VS de export van benzine naar Japan zou stoppen, de Japanners gedwongen waren om aan te vallen. Roosevelt stopte de export van benzine. Daarnaast liet hij de moeizame vlootonderhandelingen met de Japanners vastlopen, en gaf hij de marine de opdracht de vloot zo te stationeren dat ze extra kwetsbaar werd. De marineleiding protesteerde, maar Roosevelt zette door. De Japanners werden bewust verleid tot de aanval en de VS waste zijn handen in onschuld, maar er kwamen wel 2400 mensen om!

Een duidelijke Valse Vlag is het incident in de Golf van Tonkin, waarmee de oorlog in Vietnam begon. Hulspas schrijft: De Amerikaanse deelname aan de Vietnam-oorlog was in ieder geval zeker gebaseerd op leugens. Begin 1964 was er officieel alleen sprake van een oorlog tussen het communistische Noord-Vietnam en Zuid-Vietnam (een militaire dictatuur), waarbij Amerikanen het Zuid-Vietnamese leger bijstonden als ‘adviseurs’. Washington wilde echter dolgraag een actievere rol spelen en de communisten verjagen. Dus werd een Noord- Vietnamese provocatie verzonnen. De aanval op het Amerikaanse schip waarmee de Vietnam-oorlog begon, heeft zelfs nooit plaatsgevonden!

Een beruchte Valse Vlag is de aanval van Israël op het Amerikaanse schip USS Liberty. Deze aanval vond plaats in juni 1967, tijdens de Zesdaagse Oorlog tussen Israël en Egypte. Het was de bedoeling dat het schip zou vergaan, zodat er geen getuigen meer zouden zijn. Daarna zou men de schuld in de schoenen schuiven van de Russische vloot, maar de USS Liberty wist als door een wonder de haven van Malta te bereiken. De volgende documentaire van de BBC gaat over deze Valse Vlag operatie.

Dead In The Water – The Sinking of the USS Liberty duurt 1 uur en 9 minuten.

Tot slot gaat Hulspas voorzichtig iets dieper in op de vele vragen die openstaan rond de aanslagen van 11 september. Uit zijn woorden blijkt wel hij de officiële complottheorie van die 19 plofmoslims niet langer vertrouwt. Hij schrijft: …wie de Amerikaanse geschiedenis kent, vraagt zich af: zijn ze wel paranoïde genoeg?

Helaas noemt Hulspas niet de Valse Vlag waarmee de VS tegenwoordig loopt te zwaaien. De VS beschuldigt Iran van het voornemen om een atoombom te maken, om daarmee Israël van de kaart te vegen. Iran heeft geen atoombom, maar Israël heeft wel degelijk nucleaire wapens. Verder zou Iran volgens de VS binnen 15 jaar een intercontinentale bom (ICBM) kunnen bouwen. Om zich te beschermen tegen een nu nog onmogelijke, maar eventuele toekomstige aanval door Iran, wil de VS een raketschild bouwen. President Poetin krijgt daar een punthoofd van, want dit schild wordt niet gebouwd rond Iran, maar rond Rusland, dat daardoor uiterst kwetsbaar wordt voor een First Strike aanval door de VS. Voor een dergelijke aanval is uiteraard eerst weer een Valse Vlag operatie nodig, opdat het Westerse publiek zich vol enthousiasme achter een dergelijke oorlog schaart.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

10 Reacties op “De complotten van Marcel Hulspas”

 • […] NWO-INFO wrote an interesting post today on De complotten van Marcel HulspasHere’s a quick excerptEen duidelijke Valse Vlag is het incident in de Golf van Tonkin, waarmee de oorlog in Vietnam begon…. […]

 • […] NWO-INFO wrote an interesting post today on De complotten van Marcel HulspasHere’s a quick excerptDe VS beschuldigt Iran van het voornemen om een atoombom te maken, om daarmee Israël van de kaart te vegen….Iran heeft geen atoombom, maar Israël heeft wel degelijk nucleaire wapens….Om zich te beschermen tegen een nu nog onmogelijke, maar eventuele toekomstige aanval door Iran, wil de VS een raketschild bouwen….President Poetin krijgt daar een punthoofd van, want dit schild wordt niet gebouwd rond Iran, maar rond Rusland, dat daardoor uiterst kwetsbaar wordt voor een First S trike aanval door de VS…. […]

 • John:

  Ha Bou, het begint er een beetje op te lijken dat al jouw stukken telkens weer variaties zijn op hetzelfde thema: de VS zijn het Grote Kwaad in deze wereld. Het wordt een beetje voorspelbaar. Toegegeven, Amerika onder het dom-gevaarlijke duo Bush/Cheney is geen sieraad voor de democratie – althans, zeker niet naar buiten toe. Maar die ‘zielige’ landen die jij constant tegen de Grote Satan in bescherming neemt – Iran, Irak, Syrië, Rusland – zijn zo ongeveer duizend keer ondemocratischer, schenden dagelijks op alle mogelijke manieren de mensenrechten en kennen alle een corrupt, primitief en gewelddadig rechtssysteem. Als ik ooit zou moeten kiezen (wat ik overigens niet hoop), weet ik wel waar ik liever zou wonen. En jij – als je eerlijk bent – waarschijnlijk ook…

 • John, niet de VS, maar de regering van de VS is door en door slecht bezig. En zelfs deze regering is niet onafhankelijk. Geloof me, het is nog veel erger dan je denkt! Ook onze regering doet mee aan dit spel van leugens en bedrog. De enige manier om echt te ontsnappen, is een hutje in de Gobi-woestijn, of in de Kalahari. Vluchten kan niet meer, ik zou niet weten hoe…

  Verder heb ik het hier gewoon te goed…

  Irak is een puinhoop, dank zij de VS, die daar al veel langer intervenieerde. Ze hebben Saddam in het zadel geholpen en bewapend, zodat hij Iran kon aanvallen. Ik denk niet dat Iran het paradijs is, maar Iran hééft geen kernwapens. En Rusland is niet bezig met het bouwen van een raketschild rond de VS, met als smoes bij voorbeeld dat Brazilië kernwapens wil produceren.

  Herinner je je nog die moord op de journaliste Anna Politkovskaya, die jij als voorbeeld aanhaalde voor dat slechte Rusland?

  Op 13 april meldde een Belgische krant dat Anna Politkovskaja werd vermoord in opdracht van de oliemagnaat Berezovsky. Als dat klopt, dan heeft de regering van Poetin daar niets mee van doen. Berezovsky wordt ook genoemd in verband met de moordzaak op Litvinenko.

  Misschien oordeel je te haastig…

 • John:

  Dat over de huidige Amerikaanse regering ben ik wel met je eens. Maar die beschuldiging dat Berezovsky achter de moord op Ana Politovskaya zou zitten, is werkelijk absurd. Heb je gezien uit welke bron dat bericht komt? Izvestija, de krant die al tijdens de koude oorlog minstens zo Kremlingezind was als de Pravda en die nu onder Poetin geen onvertogen woord over de Grote Volksleider mag schrijven, op straffe van opheffing, met als bonus een enkeltje Siberië voor de gehele redactie. En dat Loekovoj Berzovski beschuldigt van de moord op Litvinenko is al evenmin een verrrassing. Ten eerste veegt hij daarmee zijn eigen straat je schoon (alle objectieve – radioactieve plus juridische – sporen wijzen in zijn richting) en ten tweede is Loekovoj al net zo’n gore KGB’er als Poetin zelf, met alle vuile methoden van dien. Verdiep je alsjeblieft eens wat meer in de situatie in Rusland (en Oost-Europa in bredere zin; nu is er weer een Bulgaarse minister moeten aftreden vanwege connecties met de (Russische) maffia) en begrijp dat daar niets meer en niets minder plaatsvindt dan herstel van het oude communistische imperium, doch nu gebaseerd op economische macht – een combinatie die nog veel gevaarlijker is dan de situatie tijdens de koude oorlog, toen Rusland het onvermijdelijk zou afleggen tegen het westen, omdat het economisch geen moer voorstelde.

 • Beste John, dank voor je reactie en vergeef me dat ik je eerst maar eens parafraseer:

  “Ha John, het begint er een beetje op te lijken dat al jouw stukken telkens weer variaties zijn op hetzelfde thema: de Sovjets zijn het Grote Kwaad in deze wereld. Het wordt een beetje voorspelbaar.”

  Op NWO-INFO probeer ik oprecht om de informatie zuiverder te krijgen, door vele sites te raadplegen en me op de hoogte te stellen van het standpunt van de “tegenpartij”. Jouw posts dragen daar wel degelijk aan bij.

  Een van de grootste problemen is volgens mij, dat de machthebbers, waar ook ter wereld, de informatie controleren en distribueren. Zij maken ons maar iets wijs! Van groot belang is volgens mij op dit moment de politiek rond de aardolie. Rusland beschikt nog over voldoende energie, maar voor hoe lang? En hoe imperialistisch is Rusland nou eigenlijk?

  De VS is volgens mij al ver over peak-oil, maar ze doen alsof het niet zo is en ze proberen Canada in te palmen. Op dit moment is de VS een aantal smerige oorlogen aan het voeren.

  Volgens mij denk jij nog steeds in het patroon van vóór de val van de muur: de democratische VS tegen de Sovjets. Volgens mij zijn dat soort tegenstellingen achterhaald. Het gaat tegenwoordig alleen maar om energie, oftewel olie en eventueel uranium. Andere grondstoffen worden ook schaars, dus als er ergens oorlog is, google dan even op de grondstoffen.

  Verder ben ik volstrekt niet zo anti-Amerika als jij denkt. Ik heb zulke goede herinneringen aan dat prachtige land. Maar ook hele slechte… Bittere armoede te midden van rijkdom, kinderen die thuis geen eten kregen, de dichtstbijzijnde supermarkt is slechts een kwartier van uw huis… Yes, als je een auto hebt! Maar ga maar eens lopen… 🙁

  Dat laatste wordt toch een probleem. Er stond een docu op internet: The end of suburbia. Maar deze is weg, nergens meer te zien helaas. In de VS is het heel normaal om te wonen op meer dan 50 km afstand van je werk. En de benzine wordt duur…

 • Erik B.:

  Rusland is voorzien alle olie en gas die ze nodig hebben, dankzij zelf ontwikkelde diepboringen kunnen zij deze ook exporteren en er is oneindig veel meer. In tegenstelling tot Amerika die deze techniek middels duistere overnames van haar olieindustrie had willen bemachtigen. En nu haar sinistere plan aan het uitvoeren is met Iran. Na zich verzekerd te hebben van de aanvoer van de belangrijkste oliebronnen in de wereld, op Rusland na. Op zeker wordt er nu onder onze ogen een oorlog uigelokt met Iran die indertijd bewust alle Amerikaanse invloeden het land uitschopte, net als de Taliban later waarvoor ze hun land Afghanistan in puin gegooid zagen worden. Iran die zo langzamerhand gelijk begint te krijgen met haar bewering, waar hier nu nog steeds om wordt gelachen dat zij satan zijn, omdat de Amerikaanse regering inderdaad vergeven is van de skulls & bones die ook nog met satanisme in verband worden gebracht ,evenals dat een ziekte is in regeringskringen en topzakenlieden in Europa. Europa zal op zeker het slagveld worden waaar dit mede wordt beslist, immers ook een vriend vanAmerika en satanistisch in haar visie. Hier in Europa noemt men Iran nog een barbaars land… Precies om die reden zijn er in alle moslim landen ter wereld conflicten als de overheid pro-Amerikaans is.
  Verder valt niet uit te sluiten dat omstreeks die tijd hetzelfde zal gaan plaatsvinden tussen Pakistan en India. Gezien de Israelisch/Amerikaanse uitlokking van de huidige oorlog in Ossetie waar de media Rusland de schuld van geven, die hier echter behoedzaam mee omgaat, valt nog maar te bezien hoe Rusland en China hier mee om zullen gaan. Aangezien dit oorlogszuchtige regime aan wiens hand Europa meeloopt reeds op legale wijze in bezit is gekomen van een kernarsenaal is het interessant te zien hoe dit onderwerp gemeden wordt in de meeste media. CNN doet of Rusland de agressor is terwijl het een Amerikanse uitlokking betreft op de eerste dag van de Olympische spelen. Dat kan alleen maar betekenen, mede gelet op de enorme vloot die is samengebracht en niet alleen voor de blokkade van Iran, dat Rusland hier ook wel in betrokken zal raken. Ik heb er vanmorgen nauwelijks iets over in de nieuwsmedia of onderzoeksjournalistiek over gelezen.

 • Beste Erik, dank je wel voor je post.
  Ik zat me net af te vragen waar ik het morgen over wil hebben.
  Het wordt Iran!

 • l.s.

  Na 31 jaar grenswetenschappelijk onderzoek ben ik niet verbaasd om de zoveelste poging van de VS (& anderen) om de geo-politieke macht in hun voordeel te beslechten.

  Een recent Youtube filmpje over de positionering van drie ‘US battlegroups’ in de Perzische golf, via link:
  http://www.youtube.com/watch?v=-busurm9Hrw&feature=related

  Dat doet je toch afvragen of er verder nog een ‘WOIII – USSR regime change’ scenario wordt nagestreefd. Een aktie rond Iran zou zo maar de inleiding van zo’n draaiboek kunnen zijn. En dat lees je natuurlijk niet in de krant.

  Overigens nog een leuk linkje over Marcel Hulspas …. Als de vos de passie preekt hè :). Misschien dat hij langzamerhand begint in te zien dat ‘overheids geheimhouding’ uiteindelijk de zeer gevaarlijke NWO controle met zich meebrengt. En dat dan ook zijn eigen vrijheid in het geding is. Wijsheid komt met de jaren zullen we maar zeggen.
  link: http://www.untoldmysteries.com/xmenu/coverup.html

  Ik kan na 31 jaar onderzoek verklappen dat …
  – ja buitenaards leven is een realiteit. Als je ze zelf hebt gezien dan is die realiteit natuurlijk eenvoudig te accepteren. Mijn voordeel.
  – ja het ontvoerings probleem is aan de orde van de dag.
  – ja de overheden zijn bang om toe te geven dat ze het luchtruim niet onder controle hebben. Al die bange ambtenaartjes.
  – ja er zijn buitenaardse ruimtevaartuigen gecrashed en ge-back-engineered. Toch handig die technologie.
  – ja mensen worden angst aangejaagd door black-ops overheid gecoördineerde instellingen. Zooo kinderachtig.

  In de altijd optimistische hoop voor kennis, wijsheid en liefde
  verblijf ik,

  Echelondown (vind ik wel een passende naam in deze tijd)

 • Arnoud van der Staak:

  Hallo beste mensen.
  ook ik ben van alles overtuigt van wat er allemaal speelt buiten ons gezichts veld om. en dat we voortdurend voor gelogen worden door onze regerings vertegenwoordigers.
  en het is een… grote schande en leugen. Maar de grote vraag is WAT DOEN WIJ ER AAN, WIJ BURGERS. KUNNEN WE DAN ECHT NIET DIE LEUGENS STOPPEN. EN DE HUIDIGE MEDIA HIER VAN OVERTUIGEN !!!! Ik snap maar niet, als vele mensen dit al weten, waarom er niets aan gedaan kan worden.

Laat een reactie achter