Archief
Artikelen

Sinds de laatste uitzending van PR de Vries over de zaak Holloway is Joran van der Sloot volledig vogelvrij verklaard. Doodsbedreigingen tegen hem staan op internet, de bevolking van Nederland en omstreken heeft Joran schuldig verklaard aan de verdwijning van de lieve, onschuldige, blonde Natalee Holloway en Joran is zijn leven niet meer zeker.

Waarom wordt Joran niet aangehouden? Waarom sluiten ze hem niet op? Omdat zijn vader rechter is, toch zeker? Corruptie bij justitie! Vriendjespolitiek!

De waarheid is soms ingewikkelder dan we denken. Het zou wel eens kunnen zijn, dat Joran het slachtoffer is van een Amerikaanse cover-up, waarbij de ware schuldigen moeten worden gezocht in de directe omgeving van Natalee: moeder Beth en haar (inmiddels ex-)echtgenoot Jug Twitty. Deze stiefvader van Natalee beschikt over relaties tot in de hoogste regionen van de regering in Washington.

Beth en Jug Twitty hebben na de verdwijning van Natalee twee Amerikaanse privédetectives in de arm genomen: Dan Young en Kelly Castillo. Hoe betrouwbaar deze mensen zijn, weet ik niet, maar ze vertellen wel een heel ander verhaal over de verdwijning van Natalee. Op 16 januari 2008, vlak voor de uitzending van PR de Vries waarin de crimineel Patrick van der Eem zijn “vriendje” Joran een fraai verhaal in de mond legde, waren Dan en Kelly te gast in een talkshow van Tele-Aruba. Niet alleen zeggen zij dat Natalee twee weken na haar verdwijning nog in leven was, maar ze hebben ook bewijzen van de leugens die Beth vertelt.

Nadat Joran voor de tweede maal was gearresteerd en weer vrijgelaten, hebben ze deze bewijzen overgelegd aan de Arubaanse politie. Uit het verhaal van Dan en Kelly blijkt dat Joran onschuldig is, dat Natalee van huis wilde weglopen omdat ze door haar stiefvader Jug werd verkracht en dat ze veertien dagen na haar verdwijning overleed aan een overdosis. Als Dan en Kelly de waarheid spreken, dan is Joran het slachtoffer van een hetze!

Dan en Kelly deel 1
deel 2
deel 3
deel 4
deel 5

Als zou blijken dat dit de waarheid is, dan heeft PR wel een glas wijn verdiend!
Het wijn-incident

Voor wie meer wil weten over de achtergrond van deze zaak, is de uitzending van Netwerk van donderdag 5 juli 2007 ook nog altijd actueel.

De comments op mijn vorige blog over Joran staan ook bol van informatie die PR de Vries niet in zijn programma had. Met name de artikelen uit Amigoe die de op Aruba wonende journaliste Renée postte, zijn het lezen waard:
‘Politie Aruba tegengewerkt door FBI’: 3 juli 2007
Moeder wilde afkickverleden Natalee Holloway verbergen: 17 november 2007
‘Bekentenis was nep’: 2 februari 2008
Infiltrant Van der Eem op Aruba voor boek: 18 februari 2008
Met dank aan alle alerte lezers!

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

858 Reacties op “Waarom Joran niet wordt aangehouden”

 • Het is natuurlijk mogelijk.
  Toch vraag ik me dan af wat JvdS verbergt. Want dat is duidelijk. Het zou alleen iets onschuldigers kunnen zijn dan wat de Holloway’s te verbergen kunnen hebben.

  Het blijft zonder meer een interessante zaak.

 • T:

  De transcriptie van een in een politie auto in het geheim op genomen gesprek tussen Joran, Deepak en Satish op 24 juni 2005.

  Beste T,
  De Engelse vertaling heb ik gewist. Deze schept maar verwarring. Zie voor het origineel de link in het volgende comment van Karel.
  BOU

 • Karel:

  @T

  Dit gesprek is gewoon in het nederlands gevoerd en het origineel zoals afgedrukt in een Arubaanse krant staat hier:

  http://renevannie.com/inhoud/kritisch/_kritisch2005.html

  De vertalingen die rondslingeren varieren van slecht tot opzettelijk verdraaid.

 • T:

  Hendrik Jan Korterink is van een genuanceerde misdaadjournalist in deze zaak (zie het onderstaande in het engels gestelde weblogartikel) tot een kritiekloze volger van Peter R. de Vries en John van de Heuvel geworden.. Dat wereldje is ook zo klein…
  http://misdaadjournalist.web-log.nl/misdaadjournalist/2006/02/18_questions_ab.html

 • T:

  Deze bijdrage van een scholier van MB high school werd op de pro Natalee website BFN (Blog For Natalee) gezet en overgenomen op de genuanceerdere RU website (http://www.refugeesunleashed.net/about13513-25.html).
  De verhalen over de zwangerschap door de stiefvader of door een van de stiefbroers bestaan dus duidelijk wel en zijn ook in Mountain Brook springlevend..

  prolific Posted: Tue Feb 19, 2008 12:41 am

  Oh dear…. don’t know who this person is but this was posted at BFN:

  M_CAREY
  Newbie

  Posts: 2

  Thomas Twitty and Nat’s Baby
  « on: Today at 11:19:45 PM »

  I went to HS with Thomas Twitty.. He was a sexual punk who ended up dating his cousin (natalee) by her mothers marrital union. She was pregnant on the island and had a fight with Thomas. That is why she acted wild that night and never planned on returning home that week. She had planned on having an abortion and met up with Joran. He is a scapegoat and we should remember natalee’s cousin/ boyfriend/ father of her baby was there and left the island… leaving natalee behind/// knowing his uncle was on the way… What cousin would do that??? Poor Dave Holloway had no idea what his ex wife really had exposewd his daughter too… How could he from his distance.. The Shitty Twitty’s should be ashamed of themselves.. if they knew shame…

 • T:

  Thomas Twitty, de stiefneef van Natalee, zou die bewuste nacht hebben geroepen dat zij uit de auto van Deepak moest komen volgens Beth zelf.. Thomas Twitty, de zoon van Jar en Marcia Twitty, werd -voor zover ik weet – nooit door de FBI ondervraagd omdat hij dat gewoonweg weigerde.. Marcia Twitty is een Public Relations manager en was de architect van de desinformatiecampagne van de Twitties..

 • T:

  Dit is het geneuzel van H.J. Korterink van vandaag(vooral het gebruik van tendentieuze oneliners valt op waar vervolgens niets meer van word gehoord…):

  “Patrick van der Eem aast niet op de beloning die is uitgeloofd in de zaak van Natalee Holloway, hij is tevreden met de te verwachten opbrengst van zijn boek. Het levensverhaal van Van der Eem, dat kan best heel boeiend zijn. Vooral als hij echt alles vertelt, maar die kans lijkt me niet al te groot. Ik heb het idee (je hoort wel eens wat) dat er in Nederland ook nog wel iemand te vinden is die wel een boekje open zou willen doen. ”

  http://misdaadjournalist.web-log.nl/misdaadjournalist/2008/02/woensdag-20-f-1.html

 • T:

  In bovenstaand citaat wil Korterink een boekje open doen over Patrick van der Eem, maar of hij dat zal doen.. Hij heeft wel Joran beschuldigd van gebruik van datedrugs en Paul van der Sloot van medeplichtigheid bij de verdwijning. Maar geen enkele onderbouwing en slechts verdachtmakingen.

 • Karel:

  @T

  Nog even over die vertalingen. Het is echt vreemd hoor, de mensen die steeds dit soort dingen doen op messageboards verdwijenen ook steeds spoorloos. En dat terwijl het best veel werk is en andere mensen die wel actief blijven valt dat zogenaamd niet op….

  Ik wilde er eerst echt induiken maar het is me gewoon te veel werk.
  Bij regel 30 waren in 3 van de vijf veel gebruikte vertalingen al gewoon hele zinnen toegevoegd of zo vervormd dat alleen opzet kan zijn geweest.

 • Karel:

  De vertaling die jij hebt valt nog wel mee geloof ik, die is van arubagirl. Ook spoorloos.
  Maar ook hier in regel 2 bijvoorbeeld al meteen verschil tussen “how does it feel” en het originele “hoe voelt dat”. Vrij vertaald kan dit maar “dat zeg ik, hoe voelt dat” wijst toch heel duidelijk terug en dat is te interpreteren als chantage, dat hoeft niet natuurlijk maar in het engels werkt dat niet meer.
  Een andere vertalingen maken er zelfs van “how are you doing” etc.

 • Karel:

  Als je met 10 man aan de slag gaat weet ik zeker dat je heel hard bewijs kunt verzamelen dat er ook eigenlijk meteen al sprake is geweest van georganiseerde desinformatie op internet.
  Ik heb een hoop chaotisch gedoe op internet gezien maar dit is echt anders.

 • Karel:

  Ach, het is uberhaupt achterlijk dat dit opgenomen gesprek niet continue heeft gediend als uitgangspunt. Het is al heel lang het enige wat er is en dat mensen dat negeren is gewoon ronduit verdacht.

 • Karel:

  Dat de Vries bewust leugens uit heeft gezonden en ook dit soort ECHT bewijs verborgen houdt voor het publiek maakt dat hij nu gewoon in een cel hoort te zitten.

 • Karel:

  Zag je trouwens ook hoe geforceerd hij in combinatie met wat slim knipwerk een soort van fiat heeft gehaald bij OM Aruba.
  Die hem niet tegen konden houden dus en ook geen behoefte aan hadden omdat het waardeloos materiaal was.

  Asl de Vries dat hier echt veel werkelijke elementen in zaten had hij z’n uitzending echt zelf ook wel wat uitgesteld om er nog wat mooiers van te maken en de kansen tot het vinden van steunbewijs niet sterk te reduceren.

 • T:

  @ Karel
  De Vries werkt gewoon voor de Twittys en Holloways net als Art Wood, Skeeter (oud FBI, overleden), TJ Ward, Van Zandt, Garrison, Tim Miller, de broers Mansur en Harold Copus e.a. Pa Van der Eem is een vvriend van Jossy Mansur die hem financieel steunde toen deze uit Aruba vluchtte vanwege fraude bij Aruba Liquor en in Nederland 9 Mc Donald vestigingen overnam..
  De Vries levert alleen materiaal die de tunnelvisie van de Twittys ondersteund..

 • T:

  De Vries wilde de uitzending ook later uitzenden, maar omdat Renee en het Amerikaanse echtpaar met anti-Beth bewijzen kwamen moest omwille van de publieke opinie de uitzending vervroegd worden…

 • T:

  De Vries heeft gelogen over zijn contacten met Beth en OM Aruba (Mos). De Vries heeft al sinds september/oktober 2006 intensief contact met Beth en haar kliek en sinds zomer/najaar 2007 met Hans Mos.

 • T:

  @Karel Het is natuurlijk ook vreemd dat de pv’s van de Arubaanse politie steeds uitlekken via de Diario van Jossy Mansur..

 • Karel:

  @T

  Ik heb eerder de indruk dat toen opeens door Patrick de druk is opgevoerd om uberhaupt iets te vertellen.
  Nogmaals, als de politie geen invallen doet bij studio’s, de vries, patrick etc en alles en iedereen niet verhoort weet je bij god niet wat er buiten die auto allemaal is gebeurd en wat voor een belangen er speelden etc.

 • Karel:

  De bewuste opnamen(Peter heeft het steeds over 10x maar dat is ook gelul) zijn van na het wijnincident en dus ook nadat dat echtpaar public ging.

  Dat maakt het nog verdachter allemaal inderdaad. Zeker omdat Peter heeft toegegeven dat Patrick rond dat moment toch de druk maar eens wat is gaan opvoeren…. Rara wat is er buiten de auto toen allemaal gedaan en gezegd…

  Nogmaals, oppakken en verhoren die lui, en huiszoekingen thuis en in studio’s.

Recente reacties