Archief
Artikelen

Gisteren heeft Netwerk aandacht besteed aan het probleem van depleted uranium en morgen zal er in Amersfoort een internationaal seminar over worden gehouden. Ook Krista van Velzen van de SP zal daar aanwezig zijn. De Tweede Kamer houdt morgenochtend vanaf 10.30 uur op initiatief van de SP een rondetafelgesprek over hetzelfde onderwerp.

Het seminar wordt georganiseerd door Stichting Laka, de voertaal is Engels en de toegang is gratis. Men wordt verzocht om zich van te voren op te geven.

In december 2007 heeft Nederland bij de Verenigde Naties opnieuw als een van de weinige landen tegen een resolutie gestemd die onderzoek naar verarmd uranium bepleitte. Naast 136 voorstemmers waren er vijf tegenstemmers: Nederland, Israël, Engeland, de VS en Tsjechië.

Wie nog niet begrijpt hoe ernstig de gevolgen van deze stiekeme kernoorlog zijn, moet even kijken naar deze Nederlandstalige documentaire. Hij is al oud, maar heeft helaas nog niets aan actualiteit verloren.

De bestraalde kinderen van Basra duurt een half uur.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter

Recente reacties