Archief
Artikelen

Het voorarrest van Robert Hörchner in Polen zal automatisch met drie maanden worden verlengd. Dit staat op de website van Hörchner en Pijnenborg. Wat we reeds vreesden, gebeurt nu inderdaad: Hörchner blijft in voorarrest en niemand weet voor hoe lang. Hoewel in Nederlandse televisieprogramma’s reeds twee Poolse officieren van justitie hebben mogen verklaren dat Hörchner een “grote vis” is en dat men beschikt over harde bewijzen tegen hem, ligt er nog steeds geen aanklacht en ook de datum van het proces is nog onbekend, dit laatste in tegenstelling tot eerdere berichten van o.a. EenVandaag.

In Polen wordt Hörchner beschuldigd van betrokkenheid bij een wietplantage die in april 2000 werd ontmanteld in Osielsko, een dorpje dicht bij Bydgoszcz. In Nederland werd Hörchner op dat moment al enige maanden ten onrechte vervolgd wegens het huisvesten van de XTC-fabriek die in november 1999 in zijn leegstaande loods werd aangetroffen. Zowel uit tapverslagen als uit de verklaringen van de leden van de XTC-bende bleek dat deze bende zonder toestemming of medeweten van Hörchner tijdelijk (voor slechts 2 weken) onderdak had gezocht in die leegstaande loods.

In 2001 deed Hörchner aangifte van het valselijk uitwerken van een telefoontap, die als enige bewijs gold voor zijn betrokkenheid bij de XTC-bende. Toch werd de vervolging voortgezet, Hörchner werd vrijgesproken, maar het OM ging in hoger beroep. Van betrokkenheid van Hörchner bij die XTC-bende was echter geen sprake en het OM wist dit! Toen Hörchner in 2003 door het Hof werd vrijgesproken, was zijn bedrijf kapot.

Vervolgens begon Hörchner een rechtszaak tegen de Staat en hij eiste schadevergoeding wegens onrechtmatige vervolging. Het OM verklaarde daarop het gewraakte tap-gesprek tot geheim. Toen Hörchner begin 2007 middels een vonnis van de rechtbank had bewerkstelligd dat het tap-gesprek moest worden vrijgegeven, kwam er een Europees Arrestatiebevel en Hörchner werd uitgeleverd aan Polen. Dat het tap-verslag incorrect was, werd onlangs ook aangetoond door P.R. de Vries. Op de website van Hörchner staat nu een duidelijk overzicht van de manier waarop het tapverslag werd gemanipuleerd.

Verder bedankt Annelies Pijnenborg iedereen die Robert Hörchner een brief of een ansichtkaart heeft gestuurd. De post bereikt Robert inderdaad, al duurt dat drie weken. Het adres is:
Areszt Sledczy w Bydgoszczy
ul. Wały Jagiellońskie 2
85-128 Bydgoszcz
Polen / Poland / Polska

Ceterum censeo Joris Demmink strafrechtelijk… wordt vervolgd.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

1 Reactie op “Voorarrest Hörchner stilzwijgend verlengd”

 • fr.schouten@hetnet.nl:

  robert horchner is een al eens een keer veroordeeld voor betrokkenheid bij hash handel. daarmee wil ik niet zeggen,
  dat hij nu ook weer in de fout is gegaan.

Laat een reactie achter