Archief
Artikelen

Men heeft het tegenwoordig maar al te vaak over moslims die onze westerse beschaving zouden willen vernietigen, omdat ze onze vrijheid haten. Vooral vanuit de VS klinken dergelijke geluiden. Helaas zijn de moslims die ik persoonlijk ken vriendelijke mensen, zodat ik nooit zo goed begrijp waar deze bedreiging over gaat.

Een veel groter gevaar voor onze westerse waarden lijkt afkomstig uit de VS, waar fanatieke Christenen zich organiseren en hun kinderen opvoeden tot militante strijders voor hun geloof. Het fundamentalistische Christendom bedreigt onze westerse vrijheden en verworvenheden volgens mij veel sterker, dan een obscuur groepje fanatieke moslim, eventueel woonachtig in de door Israël totaal geïsoleerde Gazastrook, of desnoods in een woestijn of een grot.

Jesus Camp is een documentaire uit 2006, van Rachel Grady en Heidi Ewing. Het gaat over het Pinksterkamp “Kids on Fire”, voor kinderen die hun “profetische gaven” willen leren gebruiken en aan wie wordt geleerd dat zij Amerika moeten heroveren voor Christus.

Jesus Camp duurt anderhalf uur.

Bekijk deze video op groter formaat.

Bekijk deze video op groter formaat.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

2 Reacties op “Het Christenfundamentalisme (Jesus Camp)”

Laat een reactie achter